Laatste reis

Oeganda maart 2022

Eindelijk na twee jaar mogen we weer reizen. Precies twee jaar geleden moest Esther geëvacueerd worden uit Oeganda. En nu gaan we weer terug naar Oeganda. We hebben twee jaar lang contact blijven houden met iedereen door middel van bellen, Whatts-app etc. Maar wat fijn dat wij iedereen weer kunnen gaan zien.

Van 14 maart 2022 t/m 2 april 2022 gingen we naar Afrika. Het was een volle reis. Ons team is zo blij dat we komen dat ze ons schema goed vol zetten om maar niets te missen. We begonnen onze reis met een leidersconferentie in Kayunga. Een gebied vier uur rijden vanaf de hoofdstad Kampala. Daarna volgden nog heel veel andere plekken om opnieuw leiders te trainen en mensen te bemoedigen met een persoonlijk woord van God.                                                  Het is soms moeilijk onder woorden te brengen en op te schrijven wat er allemaal gebeurt tijdens de reizen die wij maken. Eén ding is zeker: God is zo liefdevol en trouw. Hij weet zo goed wat wij, maar ook de mensen die wij ontmoeten nodig hebben. Dat zien wij tijdens alle ontmoetingen en horen wij in de getuigenissen die wij ontvangen.

Een mooi getuigenis willen wij met jullie delen:

Erik had in Kayunga gesproken over dat ‘woorden kracht hebben.’ Dat de woorden die wij uitspreken invloed hebben op onszelf en de mensen om ons heen. En dat je dus voorzichtig moet zijn met wat je hardop uitspreekt. En om te kijken of mensen het onderwijs wat we geven, begrepen hebben, vragen we regelmatig aan de ‘deelnemers’ van de conferentie wat ze geleerd hebben van het onderwijs dat wij geven.

Na een stilte, stond er een man op en begon te vertellen in zijn eigen taal ( gelukkig is er vertaling voor ons):                   “ Ik heb goed geluisterd naar de woorden die papa Erik sprak. Over dat woorden kracht hebben en dat we voorzichtig moeten zijn met wat we zeggen. Lang heb ik gedacht: ‘Hoe komt het toch dat mijn kinderen zich op een bepaalde manier gedragen en dat zij slecht over zichzelf denken. Ik dacht altijd dat het de duivel was die ons van alles aandeed. Maar nu heb ik ontdekt: ‘Ik ben het zelf!’ Ik spreek slecht over en tegen mijn kinderen. Ik zeg nare dingen tegen ze. Mijn woorden hebben kracht en zo gaan mijn kinderen zich dan ook gedragen en gaan zij slecht over zichzelf denken. Ik heb geleerd dat ik positief over en tegen mijn kinderen moet spreken en ze zegenen.            Dit is zo nieuw voor mij. Ik moet letten op wat ik spreek. Mijn woorden hebben kracht.