Moeder & Kind project

Al vele jaren is Esther met veel enthousiasme kraamverzorgster in Nederland. Na heel veel reizen naar Afrika, ontstond er een nieuwe droom: cursussen en trainingen voor (aanstaande) mama’s in Afrika.

De voorlichting en zorg in Afrika is heel anders dan bij ons in Nederland. Veel moeders hebben geen idee wat hen te wachten staat als zij zwanger worden. Ze worden niet voorgelicht over de veranderingen in hun lichaam en hoe zij goed voor zichzelf en de baby kunnen zorgen. Daarnaast is er weinig tot geen zorg.

Tijdens deze cursussen geeft Esther moeders uitleg over hun lichaam en zwangerschap. Ze ontvangen informatie en praktische tips over hygiëne, verzorging en de bevalling. Ook geeft zij training aan nieuwe moeders. Zo leren ze onder andere over voeding en over veiligheid. Hoe zorg je voor een baby, waar moet je op letten, hoe ontwikkelen baby’s zich het eerste jaar.

Een leuke uitdaging, om de mensen daar te helpen met de middelen die zij hebben. Hoe kunnen moeders goed voor zichzelf en hun baby zorgen zonder schoon water, verloskundige of andere middelen. Esther gaat samen met hen op zoek naar wat er mogelijk is met wat ze wél hebben, om ervoor te zorgen dat ook de baby’s daar een zo goed mogelijke start krijgen.