Projecten buitenland

Regelmatig reizen wij als Fountains of Joy naar het buitenland om daar diverse projecten te organiseren. Zo verspreiden wij het evangelie en dragen we zorg voor de armen, weduwen en wezen.

Conferenties

Ook in het buitenland organiseren wij regelmatig profetische conferenties. We laten mensen zien dat God vandaag de dag nog steeds spreekt en niets liever wil dan een relatie met ons, waarin Hij met ons kan communiceren. Door middel van onderwijs en praktische opdrachten, geven wij kennis over Gods woord en leren we mensen om zelf van God te horen.

Leiderschapstrainingen

In het buitenland komen wij vaak in kerken die in zeer arme gebieden gelegen zijn. De leiders in deze kerken hebben vaak geen tot weinig middelen om zichzelf te onderwijzen en te ontwikkelen. Wij reizen naar deze gebieden toe om deze leiders te helpen. Door middel van meerdaagse cursussen en trainingen over diverse onderwerpen helpen wij hen zichzelf te ontwikkelen, zodat zij dit ook weer door kunnen geven in hun eigen kerken.

Vaak komen de mensen vanuit de wijde omgeving om de trainingen te volgen. Wij voorzien hen van een slaapplek en maaltijden zodat zij kunnen alle dagen kunnen blijven. Vol enthousiasme gaan zij terug naar hun eigen dorpen om Gods nieuws te verspreiden.

Microkrediet

Een van de doelen van Fountains of Joy is om zorg te dragen voor de armen, weduwen en wezen. Wij vinden het belangrijk om deze mensen niet alleen op weg te helpen, maar samen te zoeken naar mogelijkheden voor een beter leven. Daarom werken wij met microkredieten.

We geven regelmatig leningen aan projecten voor het opstarten van eigen bedrijven, zodat deze mensen zelfvoorzienend kunnen worden. Zo hebben wij onder andere geholpen bij het opzetten van een eigen kapperszaak, naaiatelier of een bruidswinkel. Al deze mensen hebben inmiddels een goedlopend bedrijf, waarmee zij in hun eigen onderhoud kunnen voorzien en in sommige gevallen zelfs personeel in dienst hebben.

Zodra het bedrijfje goed loopt, betalen deze mensen de lening terug, zodat wij met deze lening weer nieuwe mensen kunnen helpen.

Wil jij ook mensen helpen zelfvoorzienend te worden? Doneer voor een microkrediet en help ons om vreugde in het leven van mensen te brengen.

Kledingproject

In Afrika werken wij samen met lokale stichtingen die met kinderen in de sloppenwijken werken. Zij zorgen ervoor dat deze kinderen maaltijden krijgen en onderwijs kunnen volgen.

Regelmatig zamelen wij kleding en schoolspullen in die vervolgens worden verspreid onder deze kinderen.

Moeder & Kind project

Al vele jaren is Esther met veel enthousiasme kraamverzorgster in Nederland. Na heel wat reizen in Afrika ontstond er een nieuwe droom: onderwijs en training geven aan (aanstaande) moeders in Afrika.