Oeganda – december 2014

Deze reis zijn we met 3 mannen naar Oeganda afgereisd. Erik, Ruud Nagtegaal een broer van Erik en Tim Nagtegaal onze jongste zoon.
Als eerste stond er een crusade gepland in Kadama, waar we twee dagen het evangelie van Jezus mochten brengen. Er kwamen rond de 600 mensen naar deze meetings toe. De eerste dag heeft Erik gesproken en de tweede dag Ruud. Ruim 100 mensen hebben een keus gemaakt  voor Jezus. Er zijn verschillende mensen genezen van hun ziekte en/of kwalen door de wonderbare kracht van Jezus.

Nalidi Orphanage

Nalidi Orphanage stond ook op het programma. Een school voor weeskinderen. Er zijn 60 weeskinderen die hier volledig verblijven en 250 weeskinderen die hier onderwijs volgen. Naast deze school waar Patrick directeur is, heeft hij ook de verantwoording voor een kerk. Erik mocht hier Bijbelsonderwijs geven en samen met Ruud, Billy en Richard hebben wij hier voor alle zieken gebeden. We hebben verschillende getuigenissen gehoord dat ze waren aangeraakt door God en zijn genezen.

Sponsor Kids

Tijdens deze reis hebben wij ook onze sponsor tieners bezocht.  Als eerste hebben wij Amisi bezocht. Amisi is blind en heeft speciaal onderwijs nodig.  Omdat Fountains of Joy hem heeft opgenomen in haar sponsorprogramma, is het voor hem mogelijk dit onderwijs te volgen. Het was een bijzondere ontmoeting, omdat dit de eerste keer was dat wij hem konden spreken. Later hebben wij ook Moses voor de tweede keer ontmoet. Moses moest op latere leeftijd het lager onderwijs volgen, omdat er geen geld was om schoolgeld te betalen. Zijn vader is overleden en zijn moeder heeft hem op straat gezet. Dankzij onze steun kan hij nu onderwijs volgen en eten en kleding kopen.
Later hebben wij ook Edwin ontmoet. Een tiener die zijn vader heeft verloren aan HIV. Hijzelf is ook HIV positief. Edwin is nu ook deel aan ons sponsorprogramma. Het is fantastisch om deze drie jongens een betere toekomst te kunnen bieden.

Onderwijs

Tijdens onze reis mochten we onderwijs geven in verschillende kerken en we hebben verschillende dagen straatevangelisatie gedaan. Het is iedere keer weer mooi om de blijde boodschap van Jezus te mogen vertellen aan hen die Jezus niet kennen.

Evangelisatie

Naast onderwijs hebben wij ook een aantal ochtenden huis-aan-huis evangelisatie gedaan in Kigali. Het is elke keer weer geweldig om mensen tot Jezus te mogen leiden.
Daarnaast hebben wij een kinderochtend voor ongeveer 80 kinderen uit de buurt georganiseerd met spelletjes en het vertellen van het evangelie.

School

Tijdens deze reis hebben we Clovis ontmoet. Een man met een enorme passie voor kinderen. Hij sticht scholen in hele arme wijken en probeert zo een toekomst te creëren voor de armen. Ook hem mochten we bemoedigen met een gift voor dit prachtige werk.

Burundi

Ook in dit “nieuwe” land werden we hartelijk ontvangen door Ps. Everiste en zijn gezin.
Burundi een land waar je niet om de armoede heen kunt. Ook hier mochten we tot zegen zijn, door o.a. de kleding die we hadden meegebracht.

Evangelisatie

In Bujumbura hebben we 2 ochtenden huis aan huis- en straatevangelisatie gedaan. Ruim 50 mensen hebben een keus gemaakt voor Jezus. Hier staan mensen erg open voor het evangelie.

Kinderactiviteiten

Op zaterdagochtend hebben we een ochtend georganiseerd voor kinderen uit de buurt. Door middel van het “Woordloze boek”  en spelletjes mochten wij 145 kinderen over Jezus vertellen.
En op zondagochtend mocht Esther de ‘zondagschool’ verzorgen, waar ook ongeveer 140 kinderen waren. Zo mooi om juist deze kinderen op hun jonge leeftijd de liefde van God te laten zien.

Onderwijs

In Burundi hebben we 4 keer in een kerkdienst gesproken. Het is mooi om te zien dat de onderwerpen waar we onderwijs over geven, datgene is wat de kerk en de mensen op dat moment ook nodig hebben.

Ontmoetingen

Op elke reis zijn we weer enthousiast over de mensen die we ontmoeten, waar nieuwe contacten uit ontstaan. De wijze waarop we deze mensen ontmoeten is zo bijzonder. Een voorbeeld hiervan is:

Op een zondagochtend kwam er na de dienst een echtpaar naar ons toe om ons uit te nodigen om met hen te gaan eten. God had tegen hun gezegd dat zij ons zouden ontmoeten en dat ze ons moesten vragen mee uit eten te gaan. Tijdens dat etentje deelden we ons hart en visie met elkaar. Wat een bijzonder echtpaar, die wij zeker nog gaan ontmoeten.

Basket of Hope

Wij als stichting willen ook iets betekenen voor de mensen in ons dorp en om ons heen. Dit doen wij door maandelijks een of meerdere manden met levensmiddelen uit te delen, aan hen waar een extraatje geen regel maar uitzondering is.

Getuigenis

“Fonteinen van vreugde” hier in onze woonkamer… Toen wij de Basket of Hope mochten ontvangen!! Wat een liefde, wat een God van voorziening mogen zij als stichting vertegenwoordigen. Wij staan voor grote uitdagingen in ons leven. Wij hadden net gebeden: Heer, hoe moet U gaan voorzien in die (voor ons) onmogelijke dingen en financiële geloofsstappen als wij nog niet eens onze rekeningen kunnen betalen en niet weten hoe en wat de komende week moeten eten? En op dat moment ontvang je de “Basket of Hope” God is een God van Hoop. Van het onmogelijke!
Help Fountains of Joy om Gods hart te kunnen blijven vertolken op deze geweldige manier!! Het heeft ons enorm geholpen en gezegend… maar ook geestelijk bemoedigd.

Fountain Team

Thijs & Judith Bos zullen ons Fountain Team komen versterken als thuisfrontteam en hulp bieden bij de afdeling communicatie.

Bestuur

Samen met ons bestuur houden we regelmatig vergaderingen waarin we reizen organiseren en bespreken, nieuwe activiteiten en plannen maken en de toekomst van Fountains of Joy ontwikkelen.
We voelen ons gezegend met een bestuur dat achter ons staat en ons support.

Support

We willen iedereen die ons de afgelopen tijd heeft ondersteund, zowel in gebed als financieel bedanken.

Wilt u Fountains of Joy en ons werk ook ondersteunen? 
Op onze website vindt u meer informatie over ons werk. Tevens vindt u daar onze contact en rekeninggegevens.