Oeganda – december 2015

Op 4 december zijn wij aangekomen in Oeganda om 23.30 uur op het vliegveld in Entebbe.
En de volgende dag zijn we 9 dagen naar oost Oeganda gegaan met Ps Billy.
Wij zijn gestart met drie dagen onderwijs in de kerk van Ps Richard in Kadama. Erg leuk om Richard en Esther en hun kinderen weer te ontmoeten. Ook mochten wij straatevangelisatie doen.

Getuigenis

Na de kerkdienst in Kadama kwam er een vrouw naar ons toe en vroeg of wij haar nog kenden. Helaas herkenden wij haar niet meteen. Wij ontmoeten elke reis zoveel mensen.
Zij vertelde ons, dat wij bij ons bezoek aan de kerk in 2013, voor haar en haar man gebeden hadden, omdat zij geen kinderen konden krijgen.
“Ik wil je nu aan iemand voorstellen, dit is onze dochter Shalom en zij is 9 maanden geleden geboren.”
Wat een prachtig getuigenis van Gods goedheid.

Shalom en haar mama

Leidersconferentie

Van 8 t/m 10 december was er een leidersconferentie gepland voor ongeveer 100 leiders.
We hebben onderwijs gegeven over:
 * Wie ben je in Christus,
 * Autoriteit van de gelovig 
 * De Heilige Geest.
Het was mooi om veel van deze leiders te mogen dopen in de Heilige Geest, want voor velen was dit nog niet gebeurd. Zelfs na de conferentie zijn er leiders vervuld met de Heilige Geest.
Goed om te zien dat het werk doorgaat als wij niet aanwezig zijn.
De conferentie vond plaats in de kerk van Ps Patrick die ook de directeur is van Nalidi weeshuis, het weeshuis dat wij al meerdere keren hebben bezocht en mochten ondersteunen. Het was mooi om te zien dat nu alle kinderen bedden hebben. Er is een waterput gedoneerd door Amerika.  

Leiders

Mbale

Vanaf 11 t/m 13 december waren wij in Mbale, de kerk van Ps Billy.
Een kerk die pas zeven maanden geleden is gestart. Een enthousiaste kerk die snel groeit. En de mensen in deze kerk willen heel graag meer leren over de bijbel.
Ook in Mbale heeft Erik met een aantal mannen, huis aan huis evangelisatie gedaan.

Getuigenis

Tijdens ons verblijf in Mbale hadden wij een chauffeur genaamd Ibrahim. Hij had de tijd om ons rond te rijden omdat hij nu geen baan had. Wij vroegen hem of hij graag een nieuwe baan wilde hebben. En dat wilde hij zeker, ook om zijn gezin te kunnen onderhouden. Op zaterdag hebben wij met hem gebeden voor een nieuwe baan.
Op maandag kreeg Ibrahim een telefoontje van een transportbedrijf: Of hij voor hun wilde werken en of hij vanmiddag tijd had voor een gesprek. Maandagmiddag om 17.00 uur had Ibrahim een nieuwe baan, zelfs zonder te hoeven solliciteren.
God is goed

Verblijf

Tijdens ons verblijf in Mbale logeerden wij bij Ps. Billy en zijn vrouw Teddy. Het was een goede tijd om elkaar beter te leren kennen en tijd met elkaar door te brengen.
Wij hebben ook goede gesprekken gehad over onze samenwerking in de toekomst.

Kampala

Na een turbulente reis vanuit Mbale, waarin onze auto meerdere keren kapot ging, kwamen wij aan op 15 december in Kampala. Ook hier is het leuk om weer mensen te ontmoeten die wij al meerdere keren hebben gezien. Het is een weerzien van nieuwe vrienden.

Evangelisatie in Kampala

Foto 7 4
De beide meisjes op de foto gaven tijdens evangeliseren hun leven aan Jezus. En dat is de belangrijkste keuze die iemand kan maken.

Wij hebben in Kampala meerdere ochtenden met 2 vertalers, Ricky en Sarah, in de sloppenwijken mogen evangeliseren. Het is mooi om mensen te mogen vertellen dat er een God is die echt om hen geeft en in hun is geïnteresseerd. Goed om te vertellen dat bij alle mensen waar wij komen tijdens de evangelisatie, er een “follow up” is na ongeveer 2 weken. En al deze mensen opnieuw bezocht worden om te kijken hoe het met hun gaat.

Kinderactiviteit

Op vrijdagmiddag was er een middag georganiseerd voor de kinderen uit de sloppenwijken. Door middel van het “Woordloze boek” mochten wij  ruim 100 kinderen over Jezus vertellen.
Ook mochten wij alle kinderen een prachtig armbandje geven, met daarop een kruis, zodat elk kind altijd mag weten, dat God zoveel van hen houdt, dat Hij Zijn zoon zond om voor onze zonden te sterven. Veel van deze kinderen ontvangen nooit een kadootje.

Onderwijs

Zondagochtend in Nansana geweest en daar gesproken in de kerk van Ps Simon. Hij had veel moeite gedaan om ons te laten spreken in zijn kerk. Na de kerk hebben wij een lunch bij hem thuis gekregen en wat plannen voor de toekomst met hem besproken. Intussen hebben wij al heel wat contacten in Oeganda en zien uit naar de volgende reis.  

Basket of hope

Wij als stichting willen ook iets betekenen voor de mensen in ons dorp en om ons heen. Dit proberen wij door maandelijks een of meerdere manden met levensmiddelen uit te delen, aan hen waar een extraatje geen regel maar uitzondering is.

Support


We willen iedereen die ons de afgelopen tijd heeft ondersteund, zowel in gebed als financieel bedanken.

Wilt u Fountains of Joy en ons werk ook ondersteunen? 
Op onze website vindt u meer informatie over ons werk. Tevens vindt u daar onze contact en rekeninggegevens.