Oeganda – Februari 2017

Op 6 februari vlogen wij opnieuw naar Oeganda. Deze reis stond helemaal in het teken van onderwijs.

Kayunga

Na aangekomen te zijn in Oeganda slapen wij 1 nacht in Kampala, voordat wij naar Kayunga vertrekken. Kayunga is een nieuwe plek voor ons. In Kayunga staat een leidersconferentie van 2 dagen op het programma. Ongeveer 70 leiders komen naar deze conferentie. Erik start met onderwijs te geven over autoriteit en wie ben ik in Christus. Esther neemt het over en geeft onderwijs over de Heilige Geest. Ruim 60 leiders worden gedoopt met de Heilige Geest. Dat was een gaaf moment.
De tweede dag spreekt Erik over de gaven van de Geest en Esther of de vrucht van de Geest. Wij merken dat hier weinig kennis over is.

Kirinya

Na Kayunga gaan wij naar Kirinya. Dit is ook voor ons de eerste keer dat wij hier naar toe gaan.
Wij blijven hier 4 dagen. Hier staan 3 kerkdiensten op het programma en een meeting met de voorgangers van deze kerk Richard en Esther. Tijdens deze diensten bidden wij voor de zieken en mogen profetische woorden doorgeven die God tegen de mensen wil zeggen. De kracht van de Heilige Geest was duidelijk aan het werk door Erik en Esther heen. Aan het eind van de eerste samenkomst komt er een man zijn getuigenis geven wat er met hem was gebeurd. Hij was naar de samenkomst gekomen en kon al een ruime tijd niet meer lopen door de pijn in zijn benen. Nadat wij hadden gebeden met hem was de pijn weg en hij kon weer lopen. Als voorbeeld ging hij dansen om te laten zien dat hij genezen was. Amen.

Kadama

Na Kirinya zijn we naar Mbale gegaan waar wij 7 dagen zouden blijven. Het eerste wat op het programma stond waren 2 kerkdiensten in Kadama. Het was erg leuk om weer terug te komen en alle mensen weer te zien. Deze kerk hadden wij in 2015 voor het laatst bezocht. Ook hier mochten wij spreken en hun bemoedigen met woorden van God. 

Mbale

Ook stond Mbale op het programma. Een kerk waar we in september 2016 ook waren geweest voor een profetische conferentie van 4 dagen.
Deze keer stond er een leidersconferentie van twee ochtenden van 4 uur en een vrouwenconferentie in de middag van 3 uur op het programma. En op zondag een kerkdienst.

David en suzan

Als laatste gingen wij terug naar Kampala waar we Suzan en David met hun pas geboren zoontje Awesome wilde bezoeken. Het was super gaaf om Awesome te mogen bewonderen.
Awesome is echt een wonder omdat Suzan niet zwanger kon worden. Wij hebben samen met hen gebeden dat God hun een kindje zou gegeven. We zijn enorm dankbaar dat God hun een prachtige zoon heeft gegeven. 

Vrienden

Het is gaaf dat wij in ieder gedeelte waar we komen geïnvesteerd hebben in relaties en vriendschappen.  Regelmatig worden wij gevraagd om bij de mensen thuis te komen eten, wat wij erg leuk vinden. In deze momenten ontdek je meer van het Afrikaanse leven. We genieten hier enorm van.