Oeganda – januari 2016

Op 2 januari vertrekken wij: Erik en Esther samen met Thijs en Judith Bos opnieuw naar Oeganda.
Deze reis staat in het teken van een kinderkamp. Maandag 4 januari vertrekken er ruim 200 kinderen naar Mukono om een kinderkamp mee te maken. Het is het eerste kinderkamp dat zowel de kinderen als de leiders gaan meemaken. Het is al een hele belevenis voor deze kinderen dat zij met de bus naar het kamp gaan. De meeste kinderen zijn nog nooit buiten hun eigen omgeving geweest. Wij gaan naar een plek waar normaal gesproken weeskinderen worden opgevangen en naar school gaan. Maar omdat het vakantie is kunnen wij er nu gebruik van maken.. Er zijn meerdere lokalen en slaapplaatsen  en veel ruimte om te sporten en te spelen voor de kinderen. Wij als Fountains of Joy werken samen met de stichting Comfort Africa.

Na een reis van 5 uur komen wij aan in Mukono en het kamp kan beginnen. Er is een programma gemaakt waarin onderwijs, sport en spel verwerkt zijn, maar eerst de slaapplekken gereed maken. 
Na het voorstellen van alle leidinggevende gaat het programma van start.
Er staan verschillende thema’s op het programma: Bekering, Heilige Geest, verstaan van Gods stem en het omgaan met afwijzing.

Onderwijs

Na het onderwerp de doop in de Heilige Geest hebben wij voor veel kinderen mogen bidden en mogen dopen in de Heilige Geest. Na het bidden hebben wij met elkaar in de tongentaal gesproken, wat echt super gaaf was. De aanwezigheid van de Heilige Geest was echt voelbaar. Jezus zegt, dat wij als de kinderen moeten zijn en wij begrijpen nu waarom. Er was totaal geen belemmering voor deze kinderen om in de tongentaal te spreken. Tijdens het onderwerp verstaan van Gods stem kregen verschillende kinderen een woord van God. Geweldig om te zien hoe God omgaat met zijn kinderen. Leeftijd maakt niet uit, Hij houdt van ons allemaal.

Vrij zijn

Met afwijzing hebben bijna alle kinderen te maken gehad en is voor veel kinderen een moeilijk onderwerp. Er was een kruis van hout gemaakt waar kinderen een briefje achter konden laten met daarop hun pijn op het gebied van afwijzing. Achteraf zijn al deze briefjes verbrand. Geweldig om te zien dat iedereen naar het kruis ging om hun probleem bij Jezus te brengen en daar achter te laten. We konden samen uitzien naar een aanraking van God door Zijn liefde. Een moment van innerlijke genezing.

Talentenjacht

Er stond ook een talentenjacht op het programma.
9 onderdelen waar ze zich voor op konden geven:
– Nationaal dansen
– Internationaal dansen
– zingen
– eetwedstrijd
– tekenen
– bellenblazen
– hinkelen
– eierestafette
– Ballon opblazen
We hebben enorm veel plezier gehad en vele talenten ontdekt.
Als slot mocht de jury hun danskunsten vertonen, onder luid gejuich van de kinderen

Rise and shine

Iedere dag begonnen wij met ochtendgymnastiek onder leiding van Thijs. Deze activiteit startte om 7.00 uur. Na de korte ochtenddienst die om 06.30 uur begon. De ochtendgymnastiek die tijdens het kamp “rise and shine” werd genoemd, was een verplicht onderdeel voor de kinderen en de leiding.

Sport en spel

Sport en/of spel stond iedere dag op het programma.
Dit leverde mooie momenten op. De kids waren reuze enthousiast.
Het maakte niet uit of wat we deden: voetbal, bellenblazen, Annemaria Koekoek, trefbal of lummelen, de kids genoten enorm.
Deze kinderen zijn niet gewend om te spelen en al helemaal niet dat er door volwassenen met ze gespeeld wordt.

Fountain kids

Moses en Amisi 2 van onze fountain kids waren mee naar het kamp. Voor Esther de eerste keer dat zij Amisi echt ontmoette.
Zo geweldig om hun een hele week mee te maken en te zien hoe de ondersteuning voor hun vanuit Fountains of Joy hun leven echt verandert.

Einde

De laatste dag moest er worden opgeruimd en schoongemaakt, tot grote vreugde van de kids. Maar het complex moest er netjes uitzien.  Na de controle de bussen in en naar huis. We zien terug op een geslaagd kamp. Zeker voor herhaling vatbaar.

Kinderkamp

Bent u na het lezen van dit verslag en het bekijken van de foto’s enthousiast geworden over dit project en wilt u er meer over weten: Kijk op onze website hoe u in contact met ons kunt komen.

Wij willen iedereen bedanken voor uw gebed en financiële steun.