Oeganda – maart 2019

Op 18 maart vlogen wij opnieuw naar Oeganda. En op 19 maart vertrokken wij met een gehuurd busje én chauffeur naar Hoima. Een autorit van ongeveer 6 uur.

Nu moet je wel bedenken dat de wegen in Oeganda heel anders zijn dan in Nederland. Dus harder dan ongeveer 60 km per uur is niet mogelijk.

We hebben een volgepland programma en er is weinig ruimte voor ‘vrije’ tijd.

Hoima

Woensdag, donderdag en vrijdag is er een leidersconferentie in Hoima. Er worden ongeveer 280 leiders verwacht en om alles voor elkaar te krijgen qua eten, drinken en slaapplaatsen was een uitdaging.
Toen we woensdag met de conferentie begonnen, was het nog vrij rustig en iedereen kon makkelijk zitten.
Het begin van een conferentie, aanvangstijd etc. zijn hier in Afrika heel andere begrippen dan voor ons in het westen.
Veel voorgangers en andere leiders moeten van ver komen.
Maar uiteindelijk waren er ruim 400 leiders op deze conferentie. Mensen zaten zelfs buiten om toch maar wat mee te krijgen.
Het was een bijzondere conferentie. Leiders hebben niet veel kennis over leiderschap en zijn erg hongerig om meer over dit onderwerp en God te leren.
Een uitdaging in Hoima is altijd voor ons dat we spreken met twee vertalers. Dus als de ene vertaler geweest is en jij net denkt verder te kunnen gaan, gaat nummer twee ook nog vertalen. Dat is best wennen.
Het was een gezegende conferentie, waar opnieuw veel leiders gedoopt zijn in de Heilige Geest. Altijd een mooi moment.

Omdat de veerboot ‘stuk’ is, gaan we met de auto. We moeten wel een stuk omrijden om in Nebbi te komen.
Deze ‘uitdaging’ zou niet de enige uitdaging zijn, die wij deze reis mee maakten. We kunnen echt spreken van veel zegen en vrucht tijdens de conferenties, maar er is zeker ook tegenstand.

Zondag 24 maart

Dit zou onze rustdag en voorbereiding dag zijn. Maar onze ‘host’ had heel andere plannen.
Om half acht ’s ochtends begon de eerste dienst waar Erik zou spreken.
We werden hartelijk en met Afrikaanse aanbidding ontvangen. Na de dienst meteen weg om op tijd in de volgende dienst te zijn, waar Esther zou spreken.
Na deze dienst gingen we nog ballonnen opblazen met de kinderen.
God is zo trouw, dat waar we ook komen, al zijn wij moe, Hij is genadig om door ons steeds mensen te bemoedigen met een persoonlijk woord.

Maandag 25 maart/dinsdag 26 maart

De tweedaagse vrouwenconferentie gaat van start en dat zullen we weten. We worden  ontvangen met drumband en een ‘optocht van alle vrouwen die deelnemen aan de conferentie.
Echt bijzonder om mee te maken.
Ook komt er een MP vanuit Kampala om de vrouwenconferentie officieel te openen.  Zij is een christen en wil graag contact met ons blijven houden.
God voorziet ook tijdens deze dagen dat er voldoende eten en drinken is voor alle vrouwen en kinderen. En dat is echt een wonder. Tijdens de conferentie waren er 800 vrouwen aanwezig en de kinderen niet meegerekend.
Tijdens de conferentie doen we een oproep voor genezing en voor innerlijke genezing. Er komen ruim 400 vrouwen naar voren voor gebed.

Woensdag 27 t/m vrijdag 29 maart

Leidersconferentie in Nebbi.

Ongeveer 250 leiders bezochten deze conferentie. Tot onze verbazing kwamen er ook 25 leiders vanuit Congo en dat was erg leuk. Gelukkig spreken ze dezelfde taal als in het district Nebbi, dus konden we deze keer af met maar 1 vertaler. De leiders zijn dankbaar, dat er mensen zijn die conferenties houden in dit soort afgelegen en arme gebieden. Normaal gesproken komen daar zelfs geen mensen vanuit hun eigen land. Maar God heeft ook deze mensen lief en daarom zijn wij dankbaar dat wij juist hier mogen zijn.

De bruiloft Excel en Manuela

Zaterdag 30 maart is de bruiloft Excel en Manuela.

Het is een voorrecht om hier aanwezig te zijn. Buiten het feit dat het gewoon leuk is om een  Afrikaanse bruiloft mee te maken, is Excel als een zoon voor ons.

Het was gaaf om getuigen te mogen zijn van hun Ja woord. We mochten hen zegenen en over hun profeteren.

Zondag 31 maart

Spreken in de gemeente van Isaiah, In deze gemeente zijn we al eerder geweest en worden we altijd gastvrij ontvangen.
Aan het einde van onze missies zijn we altijd echt moe van het spreken, profeteren, lesgeven en het ‘geven’.
Dan is het zo mooi om steeds weer te ontdekken en mee te maken dat God elke keer opnieuw energie, kracht en liefde geeft, zodat wij weer kunnen uitdelen.
Evaluatie met Chris

Maandag 01 april

Rustdag in Kampala. We slapen uit en kijken samen terug op deze missie, nemen altijd op zo’n dag tijd om met de manager van ons guesthouse Paul te praten en voor hem te bidden. Paul is inmiddels een echte vriend van ons geworden.

Dinsdag 02 april en woensdag 03 april

Deze dagen bezoeken we de gezinnen en de kinderen van Comfort Africa.
Huiskring

Donderdag 4 april

Vanavond vertrekken wij weer naar Nederland. We kijken terug op een bijzondere missie. Met tegenstand, maar ook vol van wonderen en tekenen.
De dag van vertrek lunchen we altijd bij Suzan.
We kennen Suzan al vanaf onze eerste reis naar Oeganda en sindsdien een hele dierbare vriendin van ons.
Ze regelt vaak dingen tijdens onze reizen. Denkt mee over het schema. Is onze contactpersoon als wij nog in Nederland zijn.
Een vrouw die haar leven wijdt om anderen te dienen.