Oeganda – September 2016

Op 29 augustus vlogen wij opnieuw naar Afrika. Naar Oeganda om precies te zijn. 3 weken lagen voor ons, om in dit mooie land mensen te helpen en  te bemoedigen. We reizen eerst naar Mbale, een stad in het oosten van Oeganda, dicht bij de grens van Kenia.  In deze stad gaan we starten met een Apostolisch /Profetische conferentie. In het kort komt het hier op neer: mensen te vertellen hoe ze sterker kunnen zijn in hun geloof en hen door middel van persoonlijke woorden van God te bemoedigen om verder te gaan in hun geloof.

Mbale

De conferentie begint met een avond alleen voor vrouwen. Als wij bij de kerk aankomen, zitten ruim 250 vrouwen vol verwachting op ons te wachten. Dit is ook nieuw voor ons en we vinden het ook spannend om aan dit nieuwe avontuur van “conferenties” te beginnen. Het is mooi om vrouwen in dit land te mogen vertellen dat zij waardevol zijn en dat God hen ziet zitten.
De conferentie duurt 4 dagen en elke dag komen er meer mensen om te luisteren naar Gods woord en de persoonlijke woorden die God voor hen heeft. Op zondagochtend zitten er meer dan 500 mensen stil te luisteren naar de preek van Erik over “Uitstappen in geloof. “
Na de dienst nog ruim 3 uur over mensen geprofeteerd. Het is een vermoeiende, maar geweldig gezegende conferentie geweest.

Kampala

Na 1 dag rust beginnen we aan de 6 uur durende reis naar Kampala, waar onze volgende conferentie op het programma staat. Kampala is de hoofdstad van Oeganda. Het gedeelte waar we de conferentie hebben heet Kabalagala.  In eerste instantie was er een 3 daagse conferentie gepland, maar op verzoek van de gemeente/kerk hebben wij deze verlengd naar 5 dagen. Ook hier hebben wij onderwijs gegeven over de volgende onderwerpen: Gave van de Geest, verstaan van Gods stem, profetie, de Heilige Geest en uitstappen in geloof. Er was veel ruimte om de mensen te bemoedigen met persoonlijke woorden van God. 

Gavaza

Na de conferentie zijn we naar Gayaza geweest om te evangeliseren. Gayaza is een ander gedeelte van Kampala en ongeveer 45 minuten rijden van ons guest house. Hier is 6 maanden geleden een nieuwe kerk gestart en het was mooi om ze te mogen bemoedigen.

Sponsor kinderen

Deze reis hebben wij 2 van onze sponsorkinderen gesproken. Het is mooi om te horen en te zien, dat het goed met ze gaat. Met beide tieners, Moses en Edwin hebben wij tijd doorgebracht. Met het sponsoren van deze kinderen hebben wij een doel bereikt, vreugde brengen en een betere toekomst voor deze tieners. Dit is waar we als stichting voor staan.

St. Hannah Primary school

St. Hannah Primary School. Als stichting Fountains of Joy sponsoren wij St. Hannah Primary school met het bouwen van 2 extra klaslokalen. De kinderen uit deze arme wijk Nansana kunnen momenteel niet naar school, omdat de ouders het schoolgeld niet kunnen betalen (Kampala). De kerk in Nansana heeft naast de kerk een school gebouwd, maar deze school is niet groot genoeg voor alle kinderen. Daarom hebben wij als stichting besloten financieel bij te springen om de benodigde extra klaslokalen te realiseren. Het was leuk om te ontdekken toen wij bij dit project gingen kijken dar er niet 2, maar 3 extra klaslokalen zijn bijgebouwd. Als verassing konden wij ook aan het schoolhoofd vertellen, dat wij ook 30 driepersoons schoolbanken gaan sponsoren, zodat er eind september 90 extra kinderen naar school kunnen. Hier werd met grote blijdschap op gereageerd.

Na afloop heeft Erik gesproken in de kerk over geloof.

St. Hannah Primary school

Het is gaaf dat wij in ieder gedeelte waar we komen en geïnvesteerd hebben in relaties, vriendschappen hebben opgebouwd. Het voelt als ons tweede thuis. Regelmatig worden wij gevraagd om bij de mensen thuis te komen eten, wat wij erg leuk vinden. In deze momenten ontdek je meer van het Afrikaanse leven. 

Bruiloft

Op zondag 11 september hadden wij onze eerste Afrikaanse bruiloft van Jeffrey en Mary. In december 2015 had Jeffrey gevraagd of wij bij hun bruiloft aanwezig wilden zijn. Wij vonden het echt een eer om erbij te mogen zijn en enorm leuk om een Afrikaanse bruiloft mee te maken. Zo anders als wij gewend zijn. Als verrassing werden wij gevraagd, om deel te nemen aan de inzegening van het bruidspaar. Voor ons een bijzonder moment.

Als laatste zijn we weer naar de sloppenwijk van Kampala geweest en verschillende huisjes bezocht. Wij hebben kleding en soms ook eten gebracht. We bidden voor ieder gezin waar we zijn en dat wordt enorm gewaardeerd.

Na verschillende reizen naar Afrika was het tijd voor ons om ook de kleding aan te passen naar Afrikaanse stijl.