Een klein gebaar

Geplaatst op: 8 juni 2023

Sinds een tijdje kom ik met regelmaat in de sportschool. Jammer dat ik jullie applaus niet kan horen.. Maar om fit te blijven, moest ik er toch aan geloven. Dus ben ik ’s morgensvroeg, tussen andere enthousiastelingen, mij in het zweet aan het werken.

Als ik kom is de schoonmaakster er ook heel vaak. Ze begint ’s morgens heel vroeg, zodat als wij komen alles fris en schoon is. Vanmorgen deed zij speciaal de deur van de sportschool voor mij open, omdat ik nogal vroeg was. Ik zei haar goedemorgen en bedankte haar dat zij dit voor mij deed. Ook vertelde ik aan haar dat ik blij was met haar omdat het altijd zo schoon was overal waar ik kwam in de sportschool. Ze knikte en liep weg en ik ging aan de slag om nog sportiever te worden….

Even later zag ik haar weer, terwijl ik mijn ‘zwabberende’ onderarmen strak en mooi probeer te trainen. Ze keek even naar mij en zei: “Mensen zeggen vaak geen goedemorgen, dat vind ik zo onpersoonlijk, ook al maak ik alleen maar schoon. Maar jij zegt altijd goedemorgen of maakt een praatje. Dat vind ik zo fijn”.

Ze ging verder met haar werk. En ik? Ik dacht er over na. Natuurlijk zeg ik goedemorgen, of dankjewel. Tenslotte heb ik iets geleerd van wat mijn ouders eindeloos in mijn oor hebben gefluisterd, of iets harder: “Zeg je even dankjewel.” Om eerlijk te zijn denk ik er soms nauwelijks over na. Maar na de opmerking in de sportschool werd ik even op de feiten gedrukt. Het zijn niet zomaar zinnen die we moeten zeggen. Het is goed om te doen.

Een klein gebaar kan voor een ander iets groots betekenen.

Een gezegde wat veel van ons vast kennen. Maar wat een waarheid schuilt hier achter. Een simpel ‘goedemorgen’, een bedankje, een kaartje in de bus. Het kan onze dag in een andere dag veranderen. Omdat iemand naar ons omkeek. Wat ik vanmorgen ontdekte is dat ik weer mij bewust werd dat een klein gebaar van mij de dag van iemand anders kan beïnvloeden. En dan graag op een goede manier.

God gaf Zijn Zoon voor mij, voor ons! Dat is nou geen klein gebaar. Maar het grootste gebaar, wonder, wat ons gegeven is. Hierdoor kunnen wij een vriendschap, een relatie met God hebben.

Een groot gebaar wat voor ons iets groots betekent

Een heel groot offer gaf God aan ons. Omdat Hij zoveel van ons houdt. God heeft niet alleen één dag voor mij veranderd in een goede dag, maar mijn hele leven veranderd in iets prachtigs. Door dit gebaar mag ik voor altijd een relatie met Hem hebben. Dit is niet alleen voor mij, maar ook voor jou! Voor ons allemaal. Daarom kan ik best leren om elke dag een klein gebaar te doen aan anderen. Ik heb tenslotte al een heel groot gebaar van God ontvangen….

 

 

 

Over de schrijver

Deel dit artikel

Onze laatste artikelen

Pinksteren

Nadat Jezus op stond uit de dood bleef Hij nog 40 dagen bij zijn discipelen. Hij vertelde hen over Gods Koninkrijk en vertelde hen dat er een helper zou komen, de Heilige Geest. Hier zouden