Er is Iemand voor jou!

Geplaatst op: 10 mei 2022

In April hebben we Pasen gevierd. Jezus die aan het kruis is gestorven. En Hij is weer opgestaan!  Misschien ben je het alweer vergeten en lijkt Pasen lang geleden. Wij kennen het hele verhaal, wij weten dat het goed afloopt. En elk jaar kunnen wij weer vol verwachting uitkijken dat na Goede Vrijdag, Eerste Paasdag komt.

Maar voor Maria Magdalena was dit heel anders. Zij ging nadat Jezus begraven was in de morgen heel vroeg naar het graf. En trof een leeg graf aan. Jezus was weg. Maria had veel verdriet. Terwijl ze aan het huilen was kwam Jezus bij haar. Maar Maria, verblind door haar tranen, dacht dat het de tuinman was. “Heeft u Hem weggehaald?” Toen noemde Jezus haar bij haar naam: “Maria”. Meteen draaide zij zich om. Die stem herkende zij! Iemand riep haar naam. Iemand kende haar. Maria heeft een heel persoonlijke ontmoeting met Jezus.  

Daarna nam Jezus zijn discipelen mee naar Bethanië. Hij kent hun namen, heeft een persoonlijke relatie met hen. Hij vroeg hen om naar Jeruzalem te gaan en daar te blijven wachten totdat de Heilige Geest komt. “Ik laat jullie niet alleen achter”. Opnieuw is er het verlangen van Jezus naar relatie en ontmoeting met mensen. “Ik ga terug naar Mijn Vader, maar Ik laat jullie niet alleen. Er zal Iemand komen, een Trooster een Helper. Net als Ik. Iemand die er voor je is, die je kracht geeft als je dat nodig hebt”.  

Soms voel ik dat niet; dat persoonlijke. Dan lijkt het meer op: “Ziet U mij wel, hoort U mij wel?” Er zijn nog zoveel andere kinderen van God. Persoonlijk is dan niet het woord wat in mij opkomt. 

Toch zag Jezus Maria staan huilen bij het graf. En Hij noemt haar bij haar naam. Jezus neemt de discipelen mee, voordat Hij terug gaat naar Zijn Vader. Hij knijpt er niet stiekem tussen uit. Hij blijft naar de mensen omzien. Laat ze niet alleen achter. Hij stuurt de Heilige Geest om bij ze te zijn.  

Dit is niet alleen iets om met Pinksteren te vieren. Maar elke dag kun je dit meemaken. De Heilige Geest wil in je zijn, bij je zijn. Je leest dit, maar het voelt niet alsof jij iets te vieren hebt. Je bent eenzaam, verdrietig, moe…vul het zelf maar in. Dan juist is Pinksteren voor jou. Er is Iemand voor jou! Je mag de Heilige Geest vragen om bij je te komen. De Heilige Geest wil je kracht geven als jij moe bent. Je troosten wanneer je verdriet hebt. En je hoeft niet eenzaam te zijn als de Heilige Geest in je leven is. 

Ga je dan zonder problemen door het leven? Nee, zo werkt het helaas niet. Maar in je verdriet, pijn, eenzaamheid wil Jezus komen, door de Heilige Geest. Hij noemt je bij je naam: ……., hier ben Ik. Ik ben er nu voor jou. Ik zie jou en wil nu tijd nemen om naar je te luisteren.  

Pinksteren is een feest van liefde en relatie. Jezus wil niet dat wij het alleen moeten uitzoeken. Dat we opgaan in de massa.. Maar de Heilige Geest wil bij je zijn. Een cadeau speciaal voor jou. 

 Fijne Pinksteren!

 

 

 

 

 

 

 

 

Over de schrijver

Deel dit artikel

Onze laatste artikelen

Een klein gebaar

Sinds een tijdje kom ik met regelmaat in de sportschool. Jammer dat ik jullie applaus niet kan horen.. Maar om fit te blijven, moest ik er toch aan geloven. Dus

Pinksteren

Nadat Jezus op stond uit de dood bleef Hij nog 40 dagen bij zijn discipelen. Hij vertelde hen over Gods Koninkrijk en vertelde hen dat er een helper zou komen, de Heilige Geest. Hier zouden