“Ik ben maar de kraamhulp”

Geplaatst op: 4 maart 2021

Ik ben maar “de kraamhulp”…

Denk jij ook wel eens zoiets als je naar je werk gaat? Om eerlijk te zijn vind ik het soms lastig als bezoek mij aanspreekt met “ Oh, jij bent de Kraamhulp?”. Vaak antwoord ik “Ja, ik ben de kraamverzorgende”.  Mensen bedoelen er vast niets mee, het ligt bij mij.

Waarom doe ik dat? Ik vind dat ik een heel leuke baan heb. En de gezinnen bij wie ik kom zijn ook heel blij dat ik er ben. Vooral bij een eerste kindje. Er is zoveel nieuw en vreemd. Ik krijg in mijn werk veel dankbare woorden en momenten. Waarom is het dan zo belangrijk hoe mensen mij noemen? Omdat ik graag wil dat mensen weten dat ik echt iets goed DOE.

Een tijdje geleden was ik een preek aan het voorbereiden en las ik over Mozes, David en Henoch. Over Maria en Rachab. Allemaal stoere mannen en vrouwen die het naar mijn bescheiden mening wel verdiend hebben dat zij in de Bijbel staan. Wat zij allemaal wel niet gedaan hebben voor God. Bij het lezen van hun heldendaden zakt de moed mij bijna in de schoenen. Ik hoor niet in dit rijtje thuis.

Ben jij iemand, net als ik, die vaak kijkt naar wat we doen voor God? En hoe vaak vergelijken we ons niet met anderen? Tja, dat God hun zegent, kijk eens wat zij presteren en voor God doen! Als ik wat beter mijn best doe dan…. En als ik nu kon doen wat zij kunnen.

Maar zit je wel eens stil en denk je wel eens: God houdt ontzettend veel van mij. Gewoon om wie ik ben en niet om wat ik doe.

Over Mozes zei God: …als Mozes met wie de Heer zo vertrouwelijk omging.
Over David zei God:  …In David, de zoon van Isai heb ik een man naar Mijn hart gevonden.
Over Henoch zei God: …Hij stond immers al voor zijn opneming bekend als iemand in wie God vreugde vond.

Hier staat niet beschreven wat zij gepresteerd hebben. Hebben zij dan niet gepresteerd? Natuurlijk wel. Maar als ik dit lees lijkt het er meer op dat God naar iets anders op zoek is in mensen dan wat ik denk wat God zoekt in mij.

In alles komt naar voren dat God op zoek is naar relatie, naar een vertrouwelijke omgang met mensen. Met jou en met mij. God is op zoek naar iemand met wie Hij vertrouwelijk kan omgaan, iemand van wie God blij wordt. Niet om wat je doet of gedaan hebt, maar omdat Hij van jou houdt.

Neem de komende dagen eens de tijd om bij God te zijn. Gewoon omdat Hij je zo leuk vindt.

Over de schrijver

Deel dit artikel

Onze laatste artikelen

Een klein gebaar

Sinds een tijdje kom ik met regelmaat in de sportschool. Jammer dat ik jullie applaus niet kan horen.. Maar om fit te blijven, moest ik er toch aan geloven. Dus