Mijn God is zo groot

Geplaatst op: 3 november 2022

“Mijn God is zo groot.
Zo sterk en zo machtig.
Er is niets wat Hij niet kan doen”

Dit liedje klonk de afgelopen tijd vaak bij ons door het huis. Elke keer als onze dochter een nieuw lied leert op school, hebben wij daar twee weken plezier van. “Maar mama waarom is God groot?” Haar vraag zet mij aan het denken. God is groot. Toch? Er zijn een hoop Bijbelteksten die het over de grootheid van God hebben.“Groot is de HEER, Hem komt alle lof toe, zijn grootheid is niet te doorgronden” – Psalm 145:3. Of 1 Kronieken 29:11, “U, HEER, bent groots en machtig, vol luister, roem en majesteit. Alles in de hemel en op aarde behoort u toe, HEER, u bezit het koningschap en de heerschappij.” Deze teksten laten zien dat onze God groot is. Maar voelt dat voor ons ook zo?

Met mijn verstand weet ik dat God groot is. En toch, als er iets gebeurd wat niet leuk is, of waar ik geen controle over heb, dan denk ik niet altijd dat God groot is. Soms vraag ik mij af hoe sommige dingen ooit goed moeten komen. Of ik ooit wel de dingen ga doen waar ik diep in mijn hart van droom. Want als ik eerlijk ben, heb ik wel eens twijfels. Focus ik mij op mijn omstandigheden. Of op mijn tekortkomingen. De grootheid van God verdwijnt dan toch een beetje naar de achtergrond.

‘God die bij machte is veel meer te doen dan wij kunnen bidden of beseffen’ (Efez. 3:20). Een prachtige bijbeltekst. Elke keer als ik dit hoor word ik er enthousiast van. Dan gaat mijn hoofd dromen over alle dingen die God kan doen, of wil doen. Voor mij, voor mijn gezin, voor de mensen om ons heen, maar ook zeker voor alle anderen mensen op deze wereld die daar zo naar verlangen. Maar er komt altijd weer een moment dat de omstandigheden niet wijzen op Gods grootheid.

En geloof ik het dan ook echt? Dat God zo groot is. Dat Hij in staat is om zoveel meer te doen, dan wij zelfs kunnen bedenken. Dat Hij alles kan. Dat niets onmogelijk is. Dat Hij in staat is om … te doen. Hoe kijk ik naar God?

En hoe kijk jij naar God?
Ga eens terug naar de basis. Waar geloof jij in? Wie is God voor jou? Geloof jij dat God zo groot is? Dat Hij bij machte is veel meer te doen dan wij kunnen bidden of beseffen? Voor mij helpt het om in de natuur te zijn. Elke keer dat ik een mooie omgeving zie, denk ik aan hoe groot God is. Hoe bizar bijzonder het is dat Hij dit allemaal gemaakt heeft. Ga eens op zoek in de Bijbel naar verhalen over Gods grootheid. Gods voorziening voor het volk Israel, de wonderen die Hij doet in het Nieuwe Testament of het Paasverhaal. De Bijbel staat vol met verhalen over Gods grootheid. Luister een mooi lied. Of deel eens verhalen met de mensen om je heen.

De volgende keer zing ik het liedje mee. Want Mijn God is zo groot, zo sterk en zo machtig. Er is niets wat Hij niet kan doen. En zo is het.

 

 

Over de schrijver

Deel dit artikel

Onze laatste artikelen

Een klein gebaar

Sinds een tijdje kom ik met regelmaat in de sportschool. Jammer dat ik jullie applaus niet kan horen.. Maar om fit te blijven, moest ik er toch aan geloven. Dus