Wees eens stil..

Geplaatst op: 2 juni 2021

Als ik bid en ik heb de tijd , dan kan het maar zo zijn dat de woorden achterelkaar mijn mond uit rollen. Hele lijsten kan ik dan afwerken. Mensen aan wie ik denk, die gevraagd hebben of ik voor ze wil bidden… er zijn genoeg vragen, opmerkingen en oh ja, er komt ook heus nog een dankgebed voorbij.

WEES STIL EN WEET….

Pardon, ik was midden in een prachtige zin met bidden, word mijn gebed onderbroken door een stem in mijn gedachten. “Esther, mag Ik ook wat zeggen?” Hm, ja natuurlijk God. Sorry,  er zijn echt veel mensen die gebed nodig hebben. “Dat weet ik, maar Ik wil er even voor jou zijn en Ik vindt het ook fijn als je tijd neemt om naar Mij te luisteren.”

“Maar ik ben toch goed bezig !” Ik ben aan het bidden. En bidden is praten met God. Nou, dat doe ik genoeg…praten. WEES STIL en weet dat IK God ben…

En dat vond ik moeilijk. Er was zoveel waarvoor ik kon bidden en nog zoveel situaties waar ik graag nog even met God over wilde hebben, dat stil zijn niet bovenaan mijn lijstje stond. Als ik stil was, waar moest ik dan aan denken of overdenken?

Toch ben ik begonnen om stil te zijn in mijn tijd met God. En dat was niet gemakkelijk. Met vallen en opstaan begon ik het te leren. Dan heb ik mij voorgenomen om echt stil te zijn, maar na twee minuten spookt er al weer van alles door mijn hoofd. Of ben ik toch weer aan het woord..

Toen ontdekte ik, dat in deze stiltes,  God echt wat tegen mij zei. Zelfs dat God en ik ook samen stil kunnen zijn en dat dat goed is.

Het Hebreeuwse woord voor “stil” is raphah, wat betekent: ophouden, met rust laten, zwak worden. En het woord ‘raphah’  komt voort uit het woord ‘rapha’ , dit woord betekent repareren of laten maken door de hand van de dokter.Als ik dat vertaal naar mijn tijd met God, dan zegt God tegen mij: “ Stop maar even met praten. Hier bij Mij mag je alles even met rust laten.” Dan, wanneer ik stil ben, geef ik God de kans geef om mij te ‘repareren’, geef ik God de mogelijkheid om  mij ‘heel’ te  maken. En dan worden de ongemakkelijke ‘stiltes’  tijden waarin God mij kan herstellen.

Wil jij ook leren om stil te zijn?  Neem dan de tijd om naar dit nummer te luisteren. Life Church – I won’t move

Over de schrijver

Deel dit artikel

Onze laatste artikelen

Een klein gebaar

Sinds een tijdje kom ik met regelmaat in de sportschool. Jammer dat ik jullie applaus niet kan horen.. Maar om fit te blijven, moest ik er toch aan geloven. Dus

Pinksteren

Nadat Jezus op stond uit de dood bleef Hij nog 40 dagen bij zijn discipelen. Hij vertelde hen over Gods Koninkrijk en vertelde hen dat er een helper zou komen, de Heilige Geest. Hier zouden