Werk in uitvoering

Geplaatst op: 13 juli 2021

We zijn bijna klaar…
Ongeveer twee maanden geleden zijn wij begonnen aan een verbouwing van onze woonkamer. Tenminste dat was de bedoeling. Maar tijdens onze plannen werd ik enthousiast. “nou als we toch bezig zijn, misschien kunnen we dan ook meteen….”

Je begrijpt het al, wat een redelijk kleine aanpassing aan onze woning zou zijn, werd een behoorlijke verbouwing. Mijn lieve vriendin zei aan het begin van de verbouwing: “Dat zal wel een mooie blog opleveren.”Welnee, wat schrijf je nu over de rotzooi in je huis tijdens een verbouwing? En toch..

Tijdens de verbouwing bedacht ik, dat een paar kasten een ander kleurtje verf geven, ook best even kon. En na het stukadoren van de plafonds, gewoon even een fris sausje erover. ABSOLUUT NIET ! zeiden de stukadoor en de verfspecialist. Eerst schuren zei de één en dan een primer. En voorstrijkmiddel zei de ander.  Van ‘even’ iets veranderen werd zelfs het kleine kastje een enorm project. Waarom een primer en een voorstrijkmiddel en schuren? Je ziet er niets van terug. “Denk erom, wel doen hoor”! zeiden de experts, “het kost tijd, maar dan ‘hecht’ de verf beter, anders valt je verf zo van het plafond en van je mooie geschilderde kastje”. We hebben goed geluisterd en het resultaat is prachtig: een mooi strak plafond en vrolijk geschilderde kasten.

We willen allemaal iets betekenen in Gods koninkrijk. Ja, ik wil een bediening. “Goed zegt God, fijn! Maar eerst ga ik met je aan de slag, zodat je er straks helemaal klaar voor bent”. En niet alleen dat jij er klaar voor bent, maar ook dat anderen van jouw bediening kunnen genieten.

Dus eerst ga ik je een beetje schuren. AU, dat doet pijn Heer. Daar had ik niet om gevraagd. Ik wil gewoon op het podium. Spreken in gemeenten en in Afrika. Persoonlijke woorden doorgeven. “Dat gaat ook gebeuren Esther, maar eerst doen we een werk in en aan jou” zei God tegen mij.

En lang geleden ging de ‘verbouwing’ aan mij van start. Schuren, plamuren, voorstrijk. God liet Mij steeds weer opnieuw zien wat er nog mooier kon. Was ik niet goed genoeg? Zeker! We zijn allemaal prachtige mensen, mooi gemaakt door God. Maar het is Gods verlangen dat we meer en meer op hem gaan lijken.

Tijd nemen voor mijn relatie met God en leren Zijn stem te verstaan, waren de primer en voorstrijkmiddel. De woorden die ik nu ontvang ‘hechten’ beter. Ik heb geleerd wat van God is en wat niet. Dit kost tijd en energie en soms tranen. Maar ik laat God aan mij ‘verbouwen’. Omdat ik ontdekt heb dat het resultaat zoveel mooier wordt.

En mocht je mij tegenkomen en iets niet leuk aan mij vinden…bedenk dan: ‘Hier is nog een ‘werk in uitvoering’.

Over de schrijver

Deel dit artikel

Onze laatste artikelen

Een klein gebaar

Sinds een tijdje kom ik met regelmaat in de sportschool. Jammer dat ik jullie applaus niet kan horen.. Maar om fit te blijven, moest ik er toch aan geloven. Dus

Pinksteren

Nadat Jezus op stond uit de dood bleef Hij nog 40 dagen bij zijn discipelen. Hij vertelde hen over Gods Koninkrijk en vertelde hen dat er een helper zou komen, de Heilige Geest. Hier zouden