Woord speciaal voor jou

Geplaatst op: 14 februari 2021

Het is niet meer van deze tijd.. maar om eerlijk te zijn kan ik genieten van persoonlijke post. Vooral een kaart voor mij alleen. Iemand neemt de moeite een kaart uit te zoeken, er iets op te schrijven en naar mij te sturen. Op zo’n moment voel ik mij gekend en geliefd.

Toen naar de kerk gaan nog heel gewoon was, hadden we de mensen van een gemeente beloofd dat iedereen na de dienst een persoonlijk woord van God kon ontvangen. Het was vrijblijvend en mensen mochten na de dienst ook gewoon lekker gaan koffiedrinken. Tot mijn grote verbazing bleef iedereen zitten. Een persoon stond op, maar zij bleek achteraf een afspraak te hebben en vond het heel vervelend dat zij niet kon blijven.

Waarom bleven al die mensen geduldig wachten tot er een persoonlijk woord van God voor hen was?
“Ik heb iets speciaal voor jou”. Die woorden doen iets met je. Een preek kan mooi zijn en je aanspreken. Maar woorden alleen voor jou, daar blijf je voor zitten. Woorden die jou troosten, of die jou aansporen om ergens voor te gaan. Woorden die bevestigen dat te gaan doen wat al zo lang in je hart leeft. Die persoonlijke woorden maken dat jij je gekend en geliefd voelt.

Helemaal in deze tijd. Een tijd waarin bij elkaar op bezoek gaan en elkaar een knuffel geven iets is van lang geleden.Ieder mens wil gezien worden. En we willen geliefd zijn.

En precies dát wil God aan jou geven. Hij ziet jou en Hij heeft je lief. Misschien voel je dat nu niet zo, omdat we God niet kunnen zien en Hij ons niet fysiek kan knuffelen.

Vandaag is het Valentijnsdag. Misschien heb je een mooie kaart of bos bloemen van je (geheime) liefde gehad. God wil helemaal niet dat Zijn liefde voor jou een geheim is. Hij komt er openlijk voor uit. Hij heeft er een boek vol van geschreven. Hij kent je en is stapelgek op jou!

In 1 Johannes 3:1 zegt God tegen jou: “Kijk eens hoe ontzettend veel de Vader van ons houdt: Hij noemt ons ‘kinderen van God’. Vaak weten we met ons hoofd wel dat God van ons houdt. Maar we willen ook zo graag eens iets echt van God voor ons alleen.

Aan de slag!
Lees eens een mooie tekst en vul bij het woordje U of jij, je eigen naam in. Dan wordt een tekst al meer voor jou.

Wil je echt graag een heel persoonlijk woord van God? We helpen je graag. Voor meer informatie verwijzen we je graag naar het kopje ‘profetisch consult‘.

 

 

 

 

 

 

Over de schrijver

Deel dit artikel

Onze laatste artikelen