De make-over van Pasen

Geplaatst op: 30 maart 2023

Af en toe zie ik plaatjes voorbij komen van ‘ervoor’ en ‘erna’. Op die plaatjes zie je dezelfde persoon, een huis, of iets anders, voor een make-over en na de make-over. Er zijn zelfs make-over programma’s op tv. Prachtig ziet het ‘erna’ er dan uit. Het haar is gedaan, make-up, mooie kleding. Soms zijn er metamorfoses waarbij je echt goed moet kijken of het wel om dezelfde persoon gaat.

Stiekem lijkt mij dat wel eens leuk. Alhoewel ik niet zeker weet of ik het wel zo leuk vindt als allerlei mensen aan mij zitten te ‘plukken’. Maar het resultaat mag er altijd zijn. Allereerst draait het bij een make-over vooral om ‘anders’ en ‘nieuw’. Dit betekent dat jij een hele andere look aangemeten krijgt waarbij veel dingen nieuw zullen zijn. Al het oude mag dus weg….

 Nu las ik pas een artikel over metamorfoses. Dat het niet blijvend is, omdat niet de tijd genomen is om je echt te leren kennen. Je wordt gestyled naar een beeld wat de stylist in zijn/haar hoofd heeft. Binnen een paar uur moet het natuurlijk klaar zijn. Je ziet er dus fantastisch uit, maar het is dus voor even… Dat is jammer, ik dacht echt dat ik dan vanaf het moment van de make-over zo ongeveer compleet ‘nieuw’ uit bed kon springen en dan voor altijd.

Over een paar weken is het Pasen, een prachtig feest, wat verder gaat dan eieren schilderen en opeten. Eigenlijk is Pasen ook een make-over, een metamorfose. Al het oude mag dus weg.

Pasen is dé make-over voor ons allemaal, niemand uitgezonderd. Jezus kwam naar de aarde om mens te zijn en voor ons te sterven aan het kruis. De straf die wij allemaal verdiend hadden nam Jezus op zich. Nu zijn wij vrij. De weg om bij God de Vader te komen is open. Wij kunnen naar Hem toe, helemaal zoals wij zijn.

Van zonde naar rein. Van een gesloten weg naar God, naar een open weg naar God. Niets was na het kruis nog hetzelfde. Al het oude mag dus weg..

Nee, al het oude IS weg.

Over de schrijver

Deel dit artikel

Onze laatste artikelen

Een klein gebaar

Sinds een tijdje kom ik met regelmaat in de sportschool. Jammer dat ik jullie applaus niet kan horen.. Maar om fit te blijven, moest ik er toch aan geloven. Dus